 |
Ľahké biele vína vychutnávame v pohári, který má horné okraje ohnuté smerom von a obsah 250-350 ml. Vynikne lahodná ovocná chuť. |
 |
Barikové červené vína majú bohatú arómu, ktorá sa musí rozvinúť. Podávame preto v kalichových pohároch 450-650 ml typu Bordeaux alebo typu Ballone. |
 |
Ľahké, mladé červené vína nalievame do menej objemných pohárov 350-450 ml. Víno sa viac skoncentruje. |
 |
Pre korenené červené vína je vhodný zaguľatený tvar s okrajom ohnutým von. |
 |
Ružová vína sa nalievajú do pohárov na biele víno. |
 |
Šumivé vína alebo šampanské sa podávajú v pohári, v ktorom vydávajú svoju jemnú vôňu. Teda vo vyššom a štíhlom, který vyzerá ako kvet puku tulipánu - smerom nahor sa zužuje, alebo flauta s obsahom 150-200 ml, ktorá zachová perlenie vína. |