Thajská kuchyňa

Thajsko katalog na stiahnutie »

Thajské guľôčky s pikantnou omáčkou

Thajská kuchyňa

Ingrediencie:

mleté čierne korenie / solamyl / cibuľa / sójová omáčka / olej / mleté mäso / mletý zázvor

Omáčka:
mletý zázvor / cukor / wei su / cesnak / olej / solamyl / cibuľa / sójová omáčka / vínny ocot / hovädzí vývar

Na obalenie:
solamyl

Príprava:

Polovicu očistenej cibule nasekáme čo najjemnejšie. Celú cibuľu nasekáme najemno. Cibuľu nemiešame. Cesnak olúpeme a nasekáme.
V miske spracujeme mleté mäso so sójovou omáčkou. Vmiešame cibuľu, zázvor, čierne korenie, soľ, solamyl a dôkladne spracujeme. Potom hmotu necháme uležať.
V hrnčeku rozohrejeme olej a vsypeme cibuľu. Opečieme ju dozlata. Potom pridáme cesnak, krátko opečieme, vlejeme sójovú omáčku, ocot a pridáme cukor. Všetko orestujeme, zalejeme vývarom a necháme prevariť.
Zatiaľ si z mäsa vytvarujeme guľôčky, ktoré ľahko obalíme v solamyle. V panvici rozohrejeme olej a guľôčky v ňom sprudka smažíme zo všetkých strán 10 - 15 minút. Thajské guľôčky by mali byť zlatkavo hnedé. Omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, prevaríme a prípadne dochutíme.
Thajské masové guľôčky podávame s ryžou a zalievame ich pikantnou omáčkou. Hneď podávame.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz