Britské speciality

Velká Británie katalog na stiahnutie »

Slaný závin po anglicky

Britské speciality

Ingrediencie:

náplň: soľ 1 štipka / vajcia 1 ks / cibuľa 1 ks / bielok 1 ks / eidam 150 g / anglická slanina 100 g / smotana na šľahanie 2 lyžice / provensálske korenie 1 štipka / mleté čierne korenie 1 štipka
cesto: soľ 1 štipka / žĺtok 1 ks / voda 3 lyžice / polohrubá múka 200 g / tuk (Rama) 100 g

Príprava:

Múku dobre premiešame s tukom, žĺtkom, štipkou soli a vodou. Cesto necháme v chlade odpočinúť a pripravíme si náplň.
Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske korenie a krátko osmažíme. Ku zmesi pridáme vajcia a keď trochu stuhnú, primiešame polovicu syra a smotanu. Prehrejeme a odstavíme. Necháme trochu vychladnúť.
Z cesta vyváľame dva pláty, na ktoré rozprestrieme pripravenú zmes. Tú ešte pokladieme prúžkami syra a dobre zavinieme.
Slaný závin pečieme na papieri na pečenie asi 40 minút. Podávame teplý so zeleninovými šalátmi alebo studený k dobrému pivu.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz