Britské speciality
Slaný závin po anglicky
![Britské speciality](images/britska/recept.jpg)
Ingrediencie:
náplň: soľ 1 štipka / vajcia 1 ks / cibuľa 1 ks / bielok 1 ks / eidam 150 g / anglická slanina 100 g / smotana na šľahanie 2 lyžice / provensálske korenie 1 štipka / mleté čierne korenie 1 štipka
cesto: soľ 1 štipka / žĺtok 1 ks / voda 3 lyžice / polohrubá múka 200 g / tuk (Rama) 100 g
Príprava:
Múku dobre premiešame s tukom, žĺtkom, štipkou soli a vodou. Cesto necháme v chlade odpočinúť a pripravíme si náplň.
Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske korenie a krátko osmažíme. Ku zmesi pridáme vajcia a keď trochu stuhnú, primiešame polovicu syra a smotanu. Prehrejeme a odstavíme. Necháme trochu vychladnúť.
Z cesta vyváľame dva pláty, na ktoré rozprestrieme pripravenú zmes. Tú ešte pokladieme prúžkami syra a dobre zavinieme.
Slaný závin pečieme na papieri na pečenie asi 40 minút. Podávame teplý so zeleninovými šalátmi alebo studený k dobrému pivu.
Ingredience z katalogu
12,50
Kotanyi Korenie
25 - 45g
19,90
Paladin Gouda - pultový predaj
100g
Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.
Spolupracujeme s Vareni.cz