Talianska kuchyňa

Itálie katalog na stiahnutie »

Pizza s ančovičkami

Talianska kuchyňa

Ingrediencie:

Náplň:
olej / kečup / oregano / mozzarella / ančovičky / čierne olivy / cesnak / mleté čierne korenie

Cesto:
mlieko / soľ / droždie / krupicový cukor / hladká múka
olej na vymastenie

Príprava:

Pripravíme si cesto na pizzu. Do misy preosejeme múku so štipkou soli, uprostred urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie, prisypeme štipku cukru a jamku zalejeme polovicou vlažného mlieka. Namiesto mlieka môžeme použiť aj vodu. Kvások necháme vykysnúť. Po vykysnutí prilejeme zvyšok mlieka a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na steny misy. Ak sa lepí, pridáme ešte trochu múky. Z vypracovaného cesta urobíme bochník, poprášime ho múkou a na teplom mieste necháme kysnúť asi 30 minút alebo dlhšie podľa teploty v miestnosti. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 až 3 časti, záleží na tom, akú veľkú pizzu chceme pripraviť. Jednotlivé diely valčekom rozváľame na placky hrubé asi 5 milimetrov. Okraje placky prsty vytlačíme dohora. Pizza placky položíme na olejom vymastené plechy a obložíme.
Cesnak olúpeme a prelisujeme, zmiešame s kečupom a olejom. Touto zmesou potrieme pizza placky. Obložíme ich ančovičkami, ak nemáme, použijeme sardinky. Mozzarellu alebo eidam nakrájame na plátky, rozložíme ich na cesto, posypeme oreganom, okoreníme. Olivy nakrájame na kolieska alebo na polovice a nasypeme ich na vrstvu syra.
Obložené pizze pečieme v predhriatej trúbe asi 20 minút dozlata. Po vybratí z trúby pizzu s ančovičkami ihneď rozkrájame a podávame.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz