Středomořská kuchyňa

Středomoří katalog na stiahnutie »

Musaka bez mäsa

Středomořská kuchyňa

Ingrediencie:

olej / soľ / vajcia / fazuľa / balkánsky syr / mleté čierne korenie

Zálivka:
vajcia / mlieko

Príprava:

Vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka v osolenej vode. Môžeme ju prípadne prepasírovať.
Šesť vajec uvaríme natvrdo, olúpeme a rozkrájame na kolieska. Syr nastrúhame.
Do vymasteného pekáča alebo zapekacej misky narovnáme vrstvu fazule, podľa potreby osolíme, na ňu naskladáme kolieska varených vajec, ktoré osolíme, opaprikujeme, posypeme strúhaným syrom a pokvapkáme olejom. Postup opakujeme, až skončíme fazuľou.
Mlieko rozmiešame so zvyšnými vajcami a musaku ním zalejeme. Vložíme do predhriatej trúby a asi 1/2 hodiny zapekáme pri 220 °C dozlata.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz