Středomořská kuchyňa
Musaka bez mäsa
![Středomořská kuchyňa](images/stredomorska/recept-4.jpg)
Ingrediencie:
olej / soľ / vajcia / fazuľa / balkánsky syr / mleté čierne korenie
Zálivka:
vajcia / mlieko
Príprava:
Vopred namočenú fazuľu uvaríme domäkka v osolenej vode. Môžeme ju prípadne prepasírovať.
Šesť vajec uvaríme natvrdo, olúpeme a rozkrájame na kolieska. Syr nastrúhame.
Do vymasteného pekáča alebo zapekacej misky narovnáme vrstvu fazule, podľa potreby osolíme, na ňu naskladáme kolieska varených vajec, ktoré osolíme, opaprikujeme, posypeme strúhaným syrom a pokvapkáme olejom. Postup opakujeme, až skončíme fazuľou.
Mlieko rozmiešame so zvyšnými vajcami a musaku ním zalejeme. Vložíme do predhriatej trúby a asi 1/2 hodiny zapekáme pri 220 °C dozlata.
Ingredience z katalogu
27,90
Slnečnicový olej Karolína
1l
17,90
Gazdovské vajcia
6 ks „L“
10 ks „L“
Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.
Spolupracujeme s Vareni.cz