Středomořská kuchyňa

Středomoří katalog na stiahnutie »

Cícerový šalát s tuniakom

Středomořská kuchyňa

Ingrediencie:

tuniak v oleji / cícer / olivový olej / vajcia natvrdo

Zálievka:
soľ / olivový olej / hnedý cukor / mleté čierne korenie / bylinkový ocot

Podle chuti:
cesnak / cibuľa

Príprava:

Cícer deň vopred namočíme a na druhý deň ho uvaríme domäkka. Môžeme použiť jednu konzervu cíceru v slanom náleve. Cícer scedíme a vsypeme do misy.
Tuniaka otvoríme, olej zlejeme a mäso dáme bokom. Do oleja pridáme ocot, cukor a soľ podľa chuti a dôkladne rozšľaháme, kým sa cukor rozpustí.
Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu s cesnakom ľahko opražíme. Zmes pridáme k cíceru. Do hrnca po cibuli vložíme tuniaka z konzervy a krátko ho orestujeme. Stačí naozaj len krátko, aby sa mäso prehrialo, ale nerozdrobilo na mäsové vlákna a zachovalo si tvar.
Zatiaľ nakrájame vajcia na kúsky a pridáme ich k cíceru. Teplého tuniaka pridáme k cíceru a všetko zľahka zamiešame. Nakoniec šalát prelejeme podľa chuti zálievkou.
Cícerový šalát s tuniakom upravíme na tanieri a ihneď podávame. Šalát môžeme ozdobiť rezančekmi praženého cíceru. Recept je pre 3 - 4 osoby.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz