Středomořská kuchyňa
Cícerový šalát s tuniakom
![Středomořská kuchyňa](images/stredomorska/recept-3.jpg)
Ingrediencie:
tuniak v oleji / cícer / olivový olej / vajcia natvrdo
Zálievka:
soľ / olivový olej / hnedý cukor / mleté čierne korenie / bylinkový ocot
Podle chuti:
cesnak / cibuľa
Príprava:
Cícer deň vopred namočíme a na druhý deň ho uvaríme domäkka. Môžeme použiť jednu konzervu cíceru v slanom náleve. Cícer scedíme a vsypeme do misy.
Tuniaka otvoríme, olej zlejeme a mäso dáme bokom. Do oleja pridáme ocot, cukor a soľ podľa chuti a dôkladne rozšľaháme, kým sa cukor rozpustí.
Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu s cesnakom ľahko opražíme. Zmes pridáme k cíceru. Do hrnca po cibuli vložíme tuniaka z konzervy a krátko ho orestujeme. Stačí naozaj len krátko, aby sa mäso prehrialo, ale nerozdrobilo na mäsové vlákna a zachovalo si tvar.
Zatiaľ nakrájame vajcia na kúsky a pridáme ich k cíceru. Teplého tuniaka pridáme k cíceru a všetko zľahka zamiešame. Nakoniec šalát prelejeme podľa chuti zálievkou.
Cícerový šalát s tuniakom upravíme na tanieri a ihneď podávame. Šalát môžeme ozdobiť rezančekmi praženého cíceru. Recept je pre 3 - 4 osoby.
Ingredience z katalogu
27,90
Slnečnicový olej Karolína
1l
17,90
Gazdovské vajcia
6 ks „L“
10 ks „L“
Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.
Spolupracujeme s Vareni.cz