Středomořská kuchyňa
Cibuľový koláč s orechmi
![Středomořská kuchyňa](images/stredomorska/recept-2.jpg)
Ingrediencie:
Náplň:
mleté čierne korenie / cibuľa / smotana na šľahanie / eidam / niva / voda / maslo / vajcia / muškátový oriešok
Cesto:
voda / žĺtok / maslo / polohrubá múka
Na ozdobu:
vlašské orechy
Príprava:
Múku dobre premiešame s tukom, žĺtkom, štipkou soli a vodou. Cesto necháme v chlade odpočinúť a pripravíme si náplň.
Cibuli pokrájame nadrobno a podusíme ju vo vode. Necháme ju vychladnúť. Potom pridáme maslo, vajcia, smotanu, na kocky pokrájanú nivu a eidam, muškátový oriešok a asi 5 minút ohrievame. Syr sa rozpustí, vajíčka mierne zatuhnú. Náplň odstavíme a necháme krátko vychladnúť.
Odležané cesto si rozváľame a vyložíme ním pripravenú koláčovú formu. Nezabudneme na vyloženie cesta aj pri okraji formy. Zároveň si nasekáme vlašské orechy, ktoré budeme potrebovať na posypanie náplne.
Vychladnutú náplň navrstvíme na pripravené cesto vo forme, posypeme ju sekanými orechmi a dáme piecť do trúby na 150 °C na približne 45 minút.
Cibuľový koláč s orechmi podávame teplý, ale chutná i studený ako príloha k vínu alebo dobrému pivu.
Ingredience z katalogu
13,90
3/4 maslo
100g
17,90
Gazdovské vajcia
6 ks „L“
10 ks „L“
Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.
Spolupracujeme s Vareni.cz