Mexická kuchyňa

Mexiko katalog na stiahnutie »

Chilli con carne Mexico

Mexická kuchyňa

Ingrediencie:

cesnak / cibuľa / drvené čierne korenie / mleté hovädzie mäso / červená paprika / červená čili paprička / strakaté fazule

Podľa chuti:
soľ / paradajka / čili korenie / hovädzí vývar

Podľa potreby:
kukuřičná mouka

Príprava:

Fazuľu si deň vopred namočíme. Môžeme pokojne aj 2 dni, ak si spomenieme. Paradajky nakrojíme, sparíme, olúpeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohrejeme, aby bol horúci.
Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nasekáme najemno, cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a osmažíme dozlata. Pridáme cesnak a hneď aj mleté mäso. Spoločne všetko restujeme, dokým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko osmažíme a zalejeme časťou vývaru. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym a čili korením. Zmes prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania a podlievania dusíme, dokým nie je fazuľa mäkká.
Zatiaľ si očistíme čili papričku s paprikou a nasekáme ich najemno.
Keď je fazuľa mäkká, pridáme nasekané papriky a krátko podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadovanej konzistencie alebo zahustíme kukuričnou múkou rozmiešanou vo vode.
Chilli con carne Mexico podávame s ryžou alebo chlebom. Podľa chuti môžeme pridať aj kukuricu.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz