Japonská kuchyňa
Krabie suši s broskyňou
![Japonká kuchyňa](images/japonska/recept-2.jpg)
Ingrediencie:
krabie tyčinky / kompótové broskyne / riasa Nori / ryža / celý zázvor
Príprava:
Ryžu na suši uvaríme podľa návodu na obale. Ryža musí byť krásne lepkavá. Uvarenú ryžu scedíme a necháme vychladnúť.
Na oleji opečieme krabie tyčinky dozlata. Broskyne nakrájame na tenšie plátky. Zázvor olúpeme a nasekáme najemno. Suroviny - ryžu, broskyne, zázvor a tyčinky si rozdelíme na 2 časti - na každý plátok riasy.
Na podložku pre prípravu suši rozložíme plátok riasy Nori. Na jej časť rovnomerne rozprestrieme vrstvu ryže. Do stredu (od kraja ku kraju) dáme restované krabie tyčinky a na ne plátok broskyne. Nakoniec posypeme sekaným zázvorom. Pomocou podložky riasu zavinieme, spevníme a uhladíme.
Valček suši nakrájame na kolieska, rozložíme na servírovací tanierik a podávame podľa chuti s mištičkou sójovej omáčky.
Ingredience z katalogu
11,90
NOWACO Surimi tyčinky
125g
99,90
Kikkoman sójová omáčka s dávkovačom
150ml
99,90
Krájaný zázvor na sushi
190g
169,90
Morská riasa exotic food
28g
99,90
Ryža Sushi Shinzu
1kg
Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.
Spolupracujeme s Vareni.cz