Japonská kuchyňa

Japonsko katalog na stiahnutie »

Krabie suši s broskyňou

Japonká kuchyňa

Ingrediencie:

krabie tyčinky / kompótové broskyne / riasa Nori / ryža / celý zázvor

Príprava:

Ryžu na suši uvaríme podľa návodu na obale. Ryža musí byť krásne lepkavá. Uvarenú ryžu scedíme a necháme vychladnúť.
Na oleji opečieme krabie tyčinky dozlata. Broskyne nakrájame na tenšie plátky. Zázvor olúpeme a nasekáme najemno. Suroviny - ryžu, broskyne, zázvor a tyčinky si rozdelíme na 2 časti - na každý plátok riasy.
Na podložku pre prípravu suši rozložíme plátok riasy Nori. Na jej časť rovnomerne rozprestrieme vrstvu ryže. Do stredu (od kraja ku kraju) dáme restované krabie tyčinky a na ne plátok broskyne. Nakoniec posypeme sekaným zázvorom. Pomocou podložky riasu zavinieme, spevníme a uhladíme.
Valček suši nakrájame na kolieska, rozložíme na servírovací tanierik a podávame podľa chuti s mištičkou sójovej omáčky.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz