Indická kuchyňa

Indie katalog na stiahnutie »

Kuracie prsia na karí

Indická kuchyňa

Ingrediencie:

prírodný jogurt / arašidový olej / čili korenie / paradajkový pretlak / vegeta / soľ / karí korenie / cesnak / cibuľa / čerstvý zázvor / červená paprika / kuracie prsia / citrón / zelená paprika

Príprava:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Papriky rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké prúžky. Zázvor, cibuľu a cesnak olúpeme, nasekáme najemno a rozmixujeme spoločne s lyžicou oleja, lyžičkou soli, vegetou, paradajkovým pretlakom, čili korením, karí a 80 ml vody.
Vo vysokej panvici rozpálime olej a za stáleho miešanie v ňom opečieme počas asi 4 minút rozmixovanú zmes. Vmiešame jogurt a pridáme kuracie prsia a papriky. Všetko restujeme za stáleho miešania, pričom dbáme na to, aby boli mäso aj zelenina obalené zmesou korenia. Mäso prikryjeme a necháme pri miernej teplote povariť asi 30 minút, občas zamiešame.
Potom panvicu odkryjeme a zhruba 5 minút necháme povariť pri strednej teplote, aby sa všetka tekutina vyvarila. Panvicu odstavíme.
Citrón a jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na plátky.
Kuracie prsia na karí rozdelíme na 4 taniere, ozdobíme plátkami citrónu, nakrájanou cibuľkou a podávame s ryžou alebo bielym pečivom.







Výrobky mezinárodnej kuchyne nájdete v hypermarketoch a obchodných domoch Tesco.

Spolupracujeme s Vareni.cz